Toimintakertomukset

MLL toimintakertomus 2016.pdf (357 kB)
Lue Valkeakosken yhdistyksen vuoden 2016 toimintakertomus tästä. PDF avautuu uuteen ikkunaan.

Perhekahvila

Perhekahvila on saanut oman jalansijansa kaupunkimme lapsiperheiden kohtaamispaikkana. Valkeakoskella perhekahvila toimii Perhekeskuksessa, osoite Kangaskatu 1, keskiviikkoisin klo 10-12. Paikka on vanhan Sorrilan päiväkoti, joka toimii nykyään Valkeakosken kaupungin perhekeskuksesna. Kahvilaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Kahvila on kaikille avoin ja se on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Kahvilassa saat juttu- ja leikkiseuraa sekä vertaistukea arkeen. Järjestämme myös pientä erikoisohjelmaa osanottajien toiveiden perusteella. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan mukaan jatkuvasti! Löydät perhekahvilan ajankohtaiset ohjelmat aina etusivulta tai Facebookista.

Lastenhoitotoiminta

MLL:n lastenhoitotoiminta tarjoaa lyhytaikaista lastenhoitoapua kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Tilaa hoitaja puhelimitse lastenhoitovälityksestä arkisin klo 8-12 puh.044 0303 301 tai tee hoitajatilaus Internetissä helposti ja nopeasti. Koulutetut ja reippaat nuoret ja aikuiset lastenhoitajat odottavat keikkoja, käytetään tätä mahdollisuutta!

Paikallisyhdistys välittää tietoa lastenhoitotoiminnasta, mutta käytännön asioista ja lastenhoitotoiminnan ja -koulutusten koordinoinnista vastaa MLL Hämeen piiri.

Lastenhoitotoiminnasta saat lyhytaikaista lastenhoitoa kotiin kaikkina vuorokaudenaikoina, myös viikonloppuisin. Voit käyttää palvelua omien tarpeittesi mukaan, esimerkiksi, kun –lapsi sairastuu, vanhempi sairastuu – lapsen vakituinen hoitaja sairastuu – vanhempi on työmatkalla, kokouksessa, opiskelemassa – vanhempi haluaa hetken hengähtää, harrastaa, viettää kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa

KOULUTETUT JA LUOTETTAVAT HOITAJAT

Lasta hoitaa lastenhoitotoiminnan kouluttama lastenhoitotyöhön soveltuva hoitaja, joka on vapaaehtoisena mukana lastenhoitotoiminnassa. Lastenhoitotoiminta ohjaa, jatkokouluttaa ja valvoo hoitajia säännöllisesti.

TÄRKEINTÄ LAPSEN HYVINVOINTI

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Lapsen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että vanhemmat varaavat aikaa keskusteluun hoitajan kanssa hoitosuhteen alkaessa. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

TYÖSUHDE JA VAKUUTUKSET

Lastenhoitotoiminnassa perhe on hoitajan työnantaja.

Palkanmaksu

Perhe maksaa käteisellä lasten hoitajalle palkkana 8,20 e/tunti, puolen tunnin tarkkuudella. Tämä on kokonaiskorvaus, joka sisältää lomakorvauksen. Hoitajalle maksettava minimipalkka on kahden tunnin palkka.

Sunnuntaityöstä säädetään työaikalain 33 §:ssä. Sunnuntaityöstä perhe maksaa hoitajalle palkkaa 100 prosentilla korotettuna eli 16,40 e/tunti. Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä.

Vauvalahja

Muistamme kaikkia valkeakoskilaisia vauvoja vauvalahjalla äitiysneuvolan kautta. Äitiysneuvolan kautta jaamme tietoa MLL:n toiminnasta tuoreille perheille.

Pomppulinnan vuokraus

Yhdistyksen pientä, sisätiloihin näppärästi mahtuvaa pomppulinnaa voi vuokrata esim. ohjelmanumeroksi syntymäpäiville.

Vuokrahinta on 20€/vrk jäsenille ja 25 €/vrk ei-jäsenille.

Pomppulinna soveltuu n. 2-5-vuotiaiden lasten käyttöön.

Kysy lisätietoja ja varaa pomppulinna lähettämällä sähköpostia mll.valkeakoski@gmail.com tai ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Puhelinnumerot löydät täältä.

Vuokraa yhdistykseltä mainio pieni pomppulinna edullisesti vaikka lastenjuhliin!

Kuvia yhdistyksen toiminnasta

Kaikki kuvat ©  Petra Kotro

Perhekahvilan pikkujoulut 2017.
Jari Sinkkosen luento Tietotien lukiolla 10.10.2017.
Jari Sinkkonen Valkeakoskella 10.10.2017.
Perhekahvilan avajaiset perhekeskuksella 17.1.2018.
Aatos-poni kevätkirppiksellä 2017.
Lastentarvikkeiden kevätkirppis 2017.
Lastentarvikkeiden kevätkirppis 2017, tukioppilaat tekemässä kasvomaalauksia.
Lastentarvikkeiden kevätkirppis 2017.
Taikuri Timo Tiikkainen perhekahvilan kevätkauden päättäjäisissä 2017.